/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

design & development by : triptih

© 2004 - 2022 ViaKult

Finalni izvještaj Kids festival 10 19.06.2014

10. Kids Festival u Bosni i Hercegovini.
Održao se na Olimpijskom stadionu Zetra u Sarajevu, od 7. do 11. juna 2013 godine

Preuzmite ovdje kompletan PDF Finalnog izvještaja za KF10 2013.

više informacija »

Finalni izvještaj Kids festival 9 13.07.2012

Evropski pokret u BiH je izabrao Kid's festival 2012 za „Evropski projekat godine“. Brojni godišnji lokalni i internacionalni partneri su identificirali festival kao veliku inicijativu sa pozitivnim uticajem na društvo, koji se proteže na cijelu populaciju, ne samo na Sarajevu i ne samo na privilegovanu grupu intelektualaca i obrazovanih ljudi koji su zainteresovani za kulturu, umjetnost, muziku i teatar, ne: ovaj multi disciplinarni festival je uspješan izlog koji je izrastao u jedinstven fenomen u svijetu. Uključivanje 40,000 djece znači i uključivanje 80,000 roditelja, koliko tek deda i nana, tetki, tetaka, rođaka prijatelja i susjeda čuje o Kid's festivalu iz usta sretne djece? Barem 10% od 3,5 miliona građana koji čine populaciju BiH, te se postavlja pitanje, nakon 10 godina: Ko nije čuo za Kid's festival?

Preuzmite ovdje kompletan PDF Finalnog izvještaja za KF9 2012.

više informacija »

Finalni izvještaj Kids festival 8 20.09.2011

Hiljade djece moraju da putuju iz najudaljenijih dijelova BiH da stignu u Sarajevo, glavni grad Kid's festivala...
Dok djeca putuju na festival posada je zauzeta spremanjem svega za njihov dolazak. Jurarnji sati su rezervisani za pripremanje mjesta sastanka, tehničke provjere, postavljanje radionica na velikom prostoru Zetre, unutra kao i vani. Zatim, stavljanje šminke, zagrijavanje, probe, instalacije, popravke... Vrata festivala otvaraju se svaki dan oficijelno u 14:00. Ovogodišnje izdanje se vratilo na formulu od pet dana: Kid's parada Sarajevom za otvaranje, koju je pratio Kid's festival sa punim energičnim programom sljedeća 4 dana. Festival koji traje duže nosi gubitak kvalitete, ali ove godine: sve aktivnosti su se održavale do zadnjega dana. Nova formula je lansirana: jedan sat duži program, što je bilo fantastično primljeno od strane publike. Roditelji iz Sarajeva, koji rade, još uvijek su mogli svaki dan stizati na film, jer nije više bio u 17:00 nego u 18:00.

Preuzmite ovdje kompletan PDF Finalnog izvještaja za KF8 2011.

više informacija »

Finalni izvještaj Kids festival 7 01.07.2010

Tri događaja su obilježila Festival 2009. godine, te su razvijena i ojačana u 2010. godini: Kid's Parada, koja je pretvorila cijeli centar grada Sarajeva u uzavrelu sretnu gomilu, nudeći i mladima i starima jedno novo, osvježavajuće iskustvo. Ovo je opet bio jedan od sjajnih događaja ovog ljeta u Sarajevu, obilježavajući svoj djeci početak dugog i zasluženog odmora, od svih obaveza i škole... Predsjednik Željko Komšić je održao svoje obećanje i pridružio se paradi, te time pokazao svim građanima jednu modernu sliku istinskog „Predsjednika kojeg možete dotaći“. Djeca sa Pedijatrijske klinike su uživala u Festivalu svaki dan, sa mnoštvom klauna i drugih izvođača, koji su došli da izvode svoje tačke da bi toj djeci učinili život sretnijim na momenat. Roditelji, kliničko osoblje i doktori su pružili svoju podršku ovome događaju i uživali u psihološkom odmoru pruženom ovoj djeci. Sreća i nada zasigurno pomažu u procesu liječenja. ZOI 84 je odlučio iskoristiti priliku posljednjeg dana Kid's Festivala da ozvaniči postavku nove ploče, sa imenom Juan Antonio Samaranch, na olimpijski kompleks Zetra. Oficijelna promjena imena je upriličena da iskaže poštovanje Gosp. Juan Antoniu Samaranchu – bivšem predsjedniku Internacionalnog olimpijskog komiteta i velikom prijatelju Sarajeva.

Preuzmite izvještaj kao PDF dokument

više informacija »

Finalni izvještaj Kids festival 6 01.07.2009

Šesti Kid’s Festival u Bosni & Hercegovini…
održao se u Olimpijskom centru Zetra u Sarajevu od 12. do 17. juna 2009.

više informacija »

Finalni izvještaj Kids festival 5 01.07.2008

“Da je Kid's Festival postojao 1990-tih, možda do rata ne bi ni došlo”, rekao je Bernard-Henri Lévy, počasni Predsjednik, koji je sa nama podijelio iznenađenje, sreću i ponos što je dio 40,000 posjetilaca koji uživaju u Festivalu. Ove riječi na najbolji način sažimaju ono što je suština Kid's festivala.

više informacija »

Finalni izvještaj Kids festival 4 01.07.2007

Održao se u Kulturno Sportskom Centru Skenderija, u Sarajevu od 08. do 14. juna 2007. Svaki dan program je počinjao u 12h - dva sata prije zvaničnog početka, zbog velikog broja posjetilaca koji su ranije dolazili na festivalsku lokaciju. Ove godine na Festivalu je bio znatno veći broj stranih zabavljača: mađioničari, žongleri, klovnovi, mimički teatar, Orkestar Caramba Samba, Bosnian Child Foundation, umjetnici s balonima…. Kao i prethodnih godina, mala i odrasla publika mogla je uživati u šarolikom programu, u više od 30 kreativnih i edukativnih radionica kao i u izvedbama koje su ovogodišnji Kids Festival učinile pravom “dječijom planetom”. Svaki dan imao je svoj poseban glavni dnevni događaj. Glavni dio programa sa plesnim grupama, pop zvijezdama, nagradnim igrama, takozvani Dječiji party, organizovan je svaki dan prije projekcije filma u 17h. Kid's Festival je bio ogromno multietničko dešavanje na kojem su se sastajali umjetnici i izvođači iz mnogih zemalja. Svijetla strana BiH definitvno se proširila unutar i izvan svojih granica.

više informacija »

Finalni izvještaj Kids festival 3 01.07.2006

Treći Kid’s Festival održao se u Kulturno Sportskom Centru Skenderija u Sarajevu od 09. do 15. juna 2006 godine. Svaki dan program je počinjao u 13h – sat vremena prije zvaničnog početka zbog velikog broja posjetitelja koji su na festivalsku lokaciju dolazili ranije. Kao i prethodnih godina, Kid’s Festival je ponudio raznoliku paletu kreativnih i edukativnih radionica, zabave i svega što djeca vole. Broj aktivnosti i dešavanja povećan je za 40%, tako da su svi posjetitelji Festivala imali priliku upoznati se sa veličinom i različitosti “Kid’s planete.” Dnevno je ponuđeno 25 različitih aktivnosti, neke svaki dan, neke nekoliko dana, a neke od njih samo jedan dan, a dodate su i neke nove. Uvažavajući činjenicu da 50% djece koja posjete Festival istom prisustvuju nekoliko puta ili čak svaki dan a ostali samo jednom, cijeli program je koncipiran oko 7 dnevnih motoa u kojima su se mijenjali različiti umjetnici za djecu i različite teme a sve u okviru zacrtanog i predviđenog programa. Svaki dan je imao svoj “događaj dana”. Glavni program sa plesnim grupama, pop zvijezdama, nagradnom igrom, takozvani Kid’s party organizovan je svaki dan prije projekcije filma u 17h. Velika multietnička raširenost Kid’s Festivala privukla je veliki broj umjetnika iz raznih zemalja. Pozitivan imidž BiH počeo se širiti i izvan njenih granica.

više informacija »

Finalni izvještaj Kids festival 2 01.07.2005

Drugi Kid’s Festival - Bosna i Hercegovina, održao se u KSC Skenderija u Sarajevu prve sedmice školskog ljetnog raspusta (od 10. do 16 juna 2005. godine) uz prisustvo preko 30. 000 djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Veliko multietničko okupljanje izašlo je iz okvira granica BiH. Kid’s Festival je u svom drugom izdanju već postao tradicionalni festival u BiH.

više informacija »

Finalni izvještaj Kids festival 1 01.07.2004

Nakon veoma uspješnog izdanja u junu 2004. godine, Kid’s Festival u organizaciji U.G. ViaKult Office postao je najveći bosansko-hercegovački nezavisni događaj za djecu i mlade koji je okupio preko 25.000 djece iz čitave Bosne i Hercegovine. Pored brojnih pohvala domaćih i inostranih institucija, partnera, sponzora, učesnika i posjetilaca Festivala, Ministarstvo Vanjskih Poslova Njemačke ovaj događaj proglasilo je „model-projektom“ za sve događaje ove vrste u Evropi i opis istog postavilo na oficijelnu web stranicu Ministarstva. Kid’s Festival je od strane NATO-a uvršten u izbor najboljih projekata decenije nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma i slike sa Festivala uvrstio u prestižnu knjigu koja je izdata tom prilikom.

više informacija »

Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner