/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

design & development by : triptih

© 2004 - 2022 ViaKult

Šta drugi kažu o nama 10.06.2008

„Da je Kid’s festival postojao devedesetih, do rata možda ne bi ni došlo...“ (Bernard-Henri Lévy - 10.06.2008.)
Tokom ovogodišnjeg Kid’s Festivala okupilo se i zajedno družilo oko 40.000 djece iz Sarajeva i cijele BiH. Uz preko 180 autobusa, djeca su svakodnevno dolazila i vozovima a festivalski je program ponudio mnogobrojna zanimljiva dešavanja i filmove. Predstavnici ViaKult Officea, organizatora Festivala, ugostili su jednog od vodećih francuskih filozofa i pisaca današnjice i velikog prijatelja BiH Bernarda Henri Levy-a. „Kada sam sa direktoricom ViaKulta Susanne Prahl Landžo i mojim prijateljem Samirom inicirao ideju o pokretanju Kids Festivala, vjerovali smo da BiH treba obnoviti kroz djecu. Ta ideja je izgledala nemoguća, ali danas sam ovdje vidio uspjeh koji je prevazišao sve što sam mogao očekivati i zamisliti.“

Levy je počasni predsjednik ViaKult Office-a te je na press konferenciji govorio o tome koliko mu je ta funkcija draga i koliko ga čini ponosnim.

više informacija »

PR materijal 16.06.2010

PR materijal

Projekcijom filmskog hita studija Dreamworks "How to train your dragon" zvanično je zatvoren program 7. KID'S Festivala. U mnogobrojnim aktivnostima ove godine učešće je uzelo preko 40.000 mališana koji su u organizovanim i slobodnim posjetama stizali iz cijele zemlje. Prije zvaničnog početka programa posljednjeg dana odražavanja 7. KID'S Festivala upriličena je svečana ceremonija zvaničnog preimenovanja centra Zetra u olimpijski centar "Juan Antonio Samaranch". Svečanosti je nazočio Alejandro Enrique Alvargonzález San Martin, ambasador Kraljevine Španije koji je potom obišao festivalska dešavanja.

više informacija »

PR materijal 15.06.2010

PR materijal

Danas, petog dana održavanja u posjeti 7. KID'S Festivalu boravio je Valentin Inzko, visoki predstavnik Evropske unije u našoj zemlji "Želim čestitati organizatorima ovog jedinstvenog događaja za djecu, i siguran sam da ako svi budemo slušali dječije želje, snove i prijedloge da nas čeka bolja budućnost", izjavio je Inzko okupljenim novinarima.

više informacija »

PR materijal 15.06.2010

PR materijal

Tokom četvrtog dana 7. Kid's Festivala upriličen je tradicionalni Dan policije. U sklopu aktivnosti rada policije u zajednici, policijski službenici iz raznih bh. agencija za sprovođenje zakona iskoristili su ovu priliku da se druže sa djecom, da im predstave rad policije, kao i da ih nauče pravilima u oblasti sigurnosti u saobraćaju, internet kriminala, te opasnostima interneta za djecu. Policajci su djeci održali i kratak kurs tehnika samoodbrane.

više informacija »

PR materijal 13.06.2010

PR materijal

Projekcijom filmskog hita LEDENO DOBA 3: DINOSAURUSI DOLAZE okončan je program trećeg dana 7. KIDS Festivala. Više hiljada dječaka i djevojčica iz svih krajeva naše zemlje učestvovalo je u više od 70 edukativnih radionica postavljenih na vanjskom i unutrašnjem dijelu Zetre. Show program u izvedbi performera fondacije Out Of Area, i danas je izazvao oduševljenje prisutnih.

više informacija »

PR materijal 12.06.2010

PR materijal

Projekcijom filma WINX: TAJNA IZGUBLJENOG CARSTVA završen je drugi dan ovogodišnjeg KID'S Festivala. Na hiljade mališana uživalo je u cjelodnevnom programu koji je okončan spektaklom KIDS COSMIC SHOW. U posjeti Festivalu danas je boravila nj.e. Maryse Berniau, ambasadorica Francuske koja je posjetila promotivni štand francuske ambasade te je na poziv direkcije ZOI 84 i KID'S Festivala posadila drvo prijateljstva u olimpijskom parku Zetre. Posebnu pažnju okupljenih na Zetri izazvao je spust deset padobranaca sa zastavama Evropske unije koji su upriličili pripadnici EUFOR-a. Grupa animatora i zabavljača boravila je u posjeti Pedijatrijskoj klinici te uz podjelu poklona pozvala djecu da već naredne godine posjete Festival.

više informacija »

PR materijal 09.06.2010

PR materijal

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić primio je danas predstavnike Kid's Festivala, Susanne Prahl, Almu Telibecirević i Harisa Bilalovića, povodom predstojećeg 7. Kid's Festivala koji ce će između 11. i 16. juna održati u Sarajevu.

više informacija »

PR materijal 08.06.2010

Sa dvije projekcija filma "ASTRO BOY" u prostorima kina Mogorjelo danas je u Čapljini održan drugi Kid's Day. Nekoliko stotina djece iz Čapljine i okolice, dočekalo je predstavnike Kid's Festivala koji su pozvali mališane da se pridruže svojim vršnjacima iz drugih gradova na ovogodišnjem Festivalu.

više informacija »

PR materijal 04.06.2010

PR materijal

Danas je u prostorima VIP salona olimpijskog kompleksa Zetra održana press konferencija povodom početka 7. KID'S Festivala. Organizatori su potvrdili da su postignuti svi tehnički preduslovi potrebni za realizaciju ovogodišnjeg Festivala. Zvanično otvorenje KIDS Festivala kao i prethodne godine obilježiti će šarena parada u sklopu koje će povorka od nekoliko stotina učesnika proći kroz uži centar Sarajeva.

više informacija »

PR materijal 17. 05. 2010

PR materijal

Danas je uprilicen susret delegacije KIDS Festivala sa clanom Predsjednistva BiH Zeljkom Komsicem. Predstavnici delegacije, predvodjeni direktoricom Kid's Festivala Susanne Prahl zahvalili su gospodinu Komsicu na konstantnoj podrsci njihovome radu, te mu predstavili ovogodisnje aktivnosti u kojima ce, kao i svake godine do sada, ucestvovati djeca iz cijele Bosne i Hercegovine.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner