/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Općina Kalesija će podržati organizaciju 15. Kids Festivala u Tuzli 19.04.2019

Općina Kalesija će podržati organizaciju 15. Kids Festivala u Tuzli

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem održao je sastanak sa Adisom Mehanović i Jasminom Osmanovićem predstavnicima firme „Eko život“ Tuzla te sa predjednikom UG „Magično pozorište Aladin“ Enesom Hadžiskakićem, a vezano za organizaciju 15. Kids Festivala koji će se održati 15.juna 2019.godine prvi put u Tuzli.

Ovogodišnji organizatori pomenutog festivala, načelnika Džafića i savjetnika su upoznali sa sadržajima koji će biti tokom dana, istakavši da je ovo prvi put da se festival održava u Tuzli jer je prethodnih godina to bilo u Sarajevu.

Cilj nam je ove godine da u Tuzli napravimo događaj na kojem će biti oko 5.000 djece iz našeg kantona. Bit će tu igre, zabave, ali i edukativnih radionica, kazao je Enes Hadžiskakić poznati bosanskohercegovački mađioničar i višegodišnji učesnik Kids Festa u Sarajevu.
Bit će ovo prilika da se predstave i nadareni učenici iz svih škola sa područja našeg kantona, istakao je Hadžiskakić.

Da će ovo biti pravi praznik za mališane koji će uživati u mnogim radionicama potvrdio je i direktor „Eko život“ iz Tuzle Jasmin Osmanović rekavši da će djeca naučiti bitnost očuvanja ekologije i to znanje će da prenesu na drugove, porodicu i okruženje.
Tu smo da pomognemo i da zajedno promovišemo našu sredinu i da svojim potezima pokažemo kako se čuva ekologija, istakao je Osmanović.

Prema riječima načelnika Kalesije Seada Džafića, Općina Kalesija će u skladu sa svojim mogućnostima podržati festival.
U narednim danima ja ću sa direktorima i šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti održati sastanak kako bi oni animirali učenike da prisustvuju ovom festivalu, a mi ćemo se potruditi da im organizujemo prevoz do Tuzle. Mi imamo mnogo nadarene djece u našoj općini i svakako želim da se predstave i pokažu šta znaju, kazao je Džafić.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner