/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Održana završna svečanost u Narodnom pozorištu Tuzla 07.07.2019

Održana završna svečanost u Narodnom pozorištu Tuzla

Sinoć je u Narodnom pozorištu Tuzla održana završna svečanost 15. po redu Kids Fest-a  koja je organizirana uz pokroviteljstvo Općine Kalesija. Za ovu priliku upriličena je dodjela zahvalnica, projekcija videa studija Lux Creative posvećenog Kids Fest-u 2019., prigodan kulturno-zabavni program, te druženje uz koktel koji su pripremili Hotel Miris Dunja i Kompanija Vitinka sa svojim brendom Vivia.

više informacija »

Na Kid's Festivalu učestvovalo oko 5000 djece iz cijele BiH 17.06.2019

Na Kid's Festivalu učestvovalo oko 5000 djece iz cijele BiH

Na  Kid's Festu  koji se 15. juna održao u Tuzli, prema procjenama organizatora, učešće je uzelo oko 5000 djece iz cijele Bosne i Hercegovine. Za djecu je organizirana Kid's parada, zatim dvadeset i šest nezaboravnih radionica -  Kid's Svijet, da bi se cjelodnevni program okončao programom na Kid's Stage-u. Organizatori Kid's Festa su Magično pozorište Aladin Tuzla i Eko život d.o.o. Tuzla, dok je suorganizator SKPC „Mejdan“ Tuzla, koji ove godine obilježava 35 godina postojanja. 

više informacija »

Održana obuka za volontere 03.06.2019

Održana obuka za volontere

U organizaciji Magičnog pozorišta “Aladin” Tuzla, Eko život d.o.o. Tuzla, Let`s do it Tuzla i World Vision International u BiH, održana je obuka za volontere predstojećeg 15. Kids Festa u Plavoj sali BKC-a TK. Nakon 14 godina kontinuiranog održavanja u Sarajevu Kid`s Festival će, 15. juna, sa istim konceptom po prvi puta, biti održan u Tuzli a pod motom “Budućnost kakvu želim”.

više informacija »

Obuka za volontere predstojećeg 15. Kids Festa 30.05.2019

Obuka za volontere predstojećeg 15. Kids Festa

Obuka za volontere predstojećeg 15. Kids Festa će biti održana u subotu 1. juna od 12:00 do 14:00 sati (Plava Sala BKC-a TK) u organizaciji Magičnog pozorišta "Aladin” Tuzla, Eko život d.o.o. Tuzla i World Vision International u BiH. 

Nakon 14 godina kontinuiranog održavanja u Sarajevu Kid`s Festival će, 15. juna, sa istim konceptom i po prvi puta, biti održan u Tuzli. Pod motom "Budućnost kakvu želim – Budućnost bez nasilja". Ovo cjelodnevno dešavanje okupiti će preko 5.000 djece iz svih krajeva BiH, zbog čega smo odlučili da angažujemo veliki broj volontera, prevashodno učenika tuzlanskih srednjih škola, studenata fakulteta Univerziteta u Tuzli i aktivista nevladinih organizacija. 

više informacija »

GIPS Tuzla: Podrška KID’S Festivalu: Besplatan prevoz za djecu na dan festivala 15. juna 28.05.2019

GIPS Tuzla: Podrška KID’S Festivalu: Besplatan prevoz za djecu na dan festivala 15. juna

Nakon 14. godina u Sarajevu Kid`s Festival će se održati 15. juna u Tuzli sa istim konceptom kako je to bilo i tokom proteklih godina.

Očekuje se okupljanje više hiljada djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Preduzeće Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla kao društveno odgovorna firma odlučila je dati podršku ovom velikom dječijem događaju tako što će na dan Festivala, 15. juna svu djecu voziti bez naplate, potpuno besplatno na svim linijama na kojima saobraćaju vozila GiPS-a.

više informacija »

Na radost mališana / Kid's Festival narednih deset godina u Tuzli 07.05.2019

Na radost mališana / Kid's Festival narednih deset godina u Tuzli

Susanne Prahl, vlasnica licence Kid`s Festa BiH i direktorica KidsFest International sa sjedištem u Berlinu potpisala je Sporazum o saradnji sa Enesom Hadžiskakićem predsjednikom UG Magično pozorište Aladin u okviru kojeg mu ustupa pravo organiziranja Kid`s Festivala u Tuzli, u narednih deset godina.

Kao partneri u ovom projektu svakako su predstavnici Eko život d.o.o. s direktorom Jasminom Osmanovićem, koji su podržali predstavnike Magičnog pozorišta Aladin Tuzla od same ideje da se ovaj Festival ponovo rodi u Tuzli.

Nakon 14 održanih Festivala u Sarajevu Kids Fest će se održati 15.juna ove godine u Tuzli , sa istim konceptom kako je to bilo i svih proteklih godina.

više informacija »

Općina Kalesija će podržati organizaciju 15. Kids Festivala u Tuzli 19.04.2019

Općina Kalesija će podržati organizaciju 15. Kids Festivala u Tuzli

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem održao je sastanak sa Adisom Mehanović i Jasminom Osmanovićem predstavnicima firme „Eko život“ Tuzla te sa predjednikom UG „Magično pozorište Aladin“ Enesom Hadžiskakićem, a vezano za organizaciju 15. Kids Festivala koji će se održati 15.juna 2019.godine prvi put u Tuzli.

više informacija »

Očekuje se oko 5.000 posjetilaca na Kid´s paradi: Tuzlanski privrednici podržali organizaciju 15. Kids Festivala BiH 07.04.2019

Očekuje se oko 5.000 posjetilaca na Kid´s paradi: Tuzlanski privrednici podržali organizaciju 15. Kids Festivala BiH

Organizatori 15. Kids festivala, Jasmin Osmanović i Enes Hadžiskakić, susreli su se danas sa tuzlanskim privrednicima koji su se u ulozi sponzora odlučili podržati organizaciju ove manifestacije.

Sastanku su prisustvovali: Mirnes Konjić, direktor Marketing agencije Platinium, Nermin Čolić, direktor Bony d.o.o. Tuzla, Muhamed Tokača, direktor TXtv d.o.o. Tuzla i Zlatko Ibrahimagić, direktor Elektro-Agent d.o.o. Tuzla.

više informacija »

15. Kids Festival u Tuzli: Javni poziv sponzorima i donatorima 14.03.2019

15. Kids Festival u Tuzli: Javni poziv sponzorima i donatorima

Organizatori 15. Kids Festivala koji će se nakon četranestogodišnjeg održavanja u Sarajevu održati 15. juna prvi put u Tuzli, organizatori su uputili poziv potencijalnim sponzorima/donatorima za učešće i doprinos u organizaciji ovog događaja. 

Organizator: UG Magično pozorište “Aladin” Tuzla, skupa sa vlasnicom licence Festivala Susannom Prahl, te suorganizatorima Festivala: d.o.o. Eko život i SKPC Mejdan Tuzla.
Prijatelji projekta:,, Let's do it Tuzla“, Školica Sporta „Delfin“ i Udruženje građana "Multi".

više informacija »

BiH / Predstavnici Eko život Tuzla pružili podršku organizaciji 15. KidsFesta 05.03.2019

BiH / Predstavnici Eko život Tuzla pružili podršku organizaciji 15. KidsFesta

U cilju zajedničke organizacije 15. Kids Festivala koji će se održati 15. juna 2019. godine prvi put u Tuzli, direktor d.o.o. Eko život Tuzla Jasmin Osmanović i predsjednik UG Magično pozorište Aladin iz Tuzle, Enes Hadžiskakić, jučer su potpisali Ugovor o saradnji.

Susanne Prahl vlasnica licence Festivala, ustupila je prava na organiziranje Kids Festa u Tuzlipredsjedniku NVO Magično pozorište Aladin, Enesu Hadžiskakiću iz Tuzle, inače poznatom bosanskohercegovačkom mađioničaru i višegodišnjem učesniku Kids Festa u Sarajevu.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner