/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

Delegacija KID'S Festivala iz BiH u posjeti 7. KIDS FEST-u BG 17.10.2011

Delegacija KID'S Festivala iz BiH u posjeti 7. KIDS FEST-u BG

Sedmi po redu Djeciji filmski festival KIDS FEST BG odrzace se 17. do 23. oktobra u Beogradu , a ove godine u zvanicnoj posjeti boraviti ce predstavnici direkcije KID'S Festivala Sarajevo. Djeciji filmski festival KIDS FEST je promotivni, umjetnicki festival filma i zabave, koncipiran po ugledu na slicne manifestacije u svijetu. Festival je proglasen projektom od interesa za Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Beograd u oblasti kulture. Na ovogodišnjem Djecijem filmskom festivalu posjetioce ocekuje 11 filmskih premijera iz raznih zemalja, medju kojima su i najbolja 3D ostvarenja. Osim filmskog programa,a sastavni dio KIDS FESTA su i mnogobrojne zabavne i edukativne radionice. Delegaciju iz Sarajeva predvodi Alma Telibecirevic, zaduzena za kreativni razvoj KID'S Festivala.

više informacija »

Prijem u MUP-u Kantona Sarajevo 23.06.2011

U prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo u svecanoj sali uprilicen je svecani prijem za clanove tima 8. KIDS Festivala. Goste su primili Ministar Ministarstva Unutrasnjih Poslova Kantona Sarajevo, Muhamed Budimlic i policijski komesar Cosic Vahid. Ovom prilikom direktorica Festivala Susanne Prahl, zahvalila se domacinima na dugogodisnjoj i veoma uspjesnoj saradnji i partnerstvu pri realizaciji KIDS Festivala, koji su i ove godine posjetili malisani iz cijele Bosne i Hercegovine. Ministar MUP-a KS, Budimlic Muhamed je rekao da ce ovo ministarstvo kroz siri program "Rad policije sa Zajednicom" i dalje aktivno ucestovati u realizaciji ovog projekta. Policijski komesar Vahid Cosic je izrazio zadovoljstvo sto policija Kantona Sarajevo daje pozitivan primjer svim policijskim agencijama u BiH, takodjer i u buducem radu daje punu podrsku timu koji realizuje KIDS Festival.

više informacija »

Zavrsen 8.KIDS Festival 14.06.2011

Zavrsen 8.KIDS Festival

Posljednji dan odrzavanja 8. KIDS Festivala, Policijska misija EU i agencije za sprovodjenje zakona organizovali su tradicionalni 8. Dan policije. Kao dio aktivnosti rada policije u zajednici, policajci su iskoristili  ovu priliku za druzenje sa djecom, za predstavljanje svoga rada i edukaciju djece o sigurnosti u prometu, cyber kriminalu i opasnostima koje vrebaju djecu na internetu, kao i za obuku iz jednostavnijih vjestina samoobrane. Psi tragaci, biciklisticke policijske patrole i djecije skolske patrole ce takodjer su sudjelovali na Danu policije. Prisutnim novinarima obratili su se sef Policijske misije EU komesar Stefan Feller, komesar Policije Kantona Sarajevo Vahid Cosic i zamjenik ravnatelja SIPA-e Marko Dominkovic.

više informacija »

Zavrsen cetvrti dan 8. KIDS festivala 13.06.2011

Zavrsen cetvrti dan 8. KIDS festivala

Danas ja na KIDS Festivalu promotivni stand svoje Ambasade posjetio Ambasador Velike Britanije u BiH Michael Tatham.  "Organizovali smo raznovrsne zabavno-edukativne aktivnosti, te obezbijedili nagrade za malisane koji su u kvizu pokazali da znaju ponesto o zastiti zivotne sredine" kazao je Tatham.  Ambasada Velike Britanije ce sutra u saradnji  sa Centrom za energetsku efikasnost na KIDS Festivalu izabrati ovogodisnjeg "britanskog ambasadora na jedan dan", koji ce pratiti britanskog ambasadora u njegovim redovnim duznostima.

više informacija »

Sarajevo 12.juni 2011 12.06.2011

Sarajevo 12.juni 2011

Danas je  na KIDS Festivalu uprilicen tematski program "RADIO UZIVO". U saradnji sa medijskim partnerom RSG 1 uprilicen je dvosatni zivi prijenos radijskog programa sa Zetre. Ovo je bila prilika da se izaberu najbolji mladi voditelj  kojima je radijski voditelj Kemal Cebo urucio prigodne poklone.

više informacija »

Doris Pack otvorila forum "EVROPA ZA SVAKO DIJETE" 11.06.2011

Doris Pack otvorila forum

KIDS Festival danas je posjetila  Doris Pack, predsjednica Odbora Evropskog parlamenta  za kulturu, obrazovanje i mlade. U svojstvu pocasnog ambasadora Pack je otvorila forum "Evropa za svako dijete"  Na forumu su ucesce uzeli predstavnici   nevladinog sektora i partnerskih organizacija KIDS Festivala: UNICEF, HANDICAP INTERNATIONAL, SAVE THE CHILDREN, Fondacija SUMERO, predstavnici Evropskog pokreta u BiH.

više informacija »

KIDS paradom najavljen pocetak 8. KIDS festivala 11.06.2011

Sarenom paradom kroz glavne ulice Sarajeva, kojoj su se prikljucili brojni gradjani, danas je  otvoren najveci dogadjaj za djecu i mlade u jugoistocnoj Evropi - 8. KIDS festival. Na paradi su ucestvovali  klovnovi, internacionalni umjetnici, madjionicari, plesaci i muzicari. Ucesnici parade prodefilovali su kroz cijeli grad do Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samarach", gdje ce do 14. juna biti odrzani svi programi KIDS  Festivala pod motom "Evropa za svako dijete". KIDS paradi je prisustvovao i gradonacelnik Sarajeva Alija Behmen."Drago mi je sto djeca dolaze u Sarajevo,u glavni grad BiH, za koji mnogi i ne znaju, upoznaju vrijednosti i kulturu grada. Ovaj festival je prava sansa za djecu i ostat ce u njihovim sjecanjima" istakao je Behmen.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner