/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

12. KID’S FESTIVAL POD POKROVITELJSTVOM UNESCO-a 10.06.2015

12. KID’S FESTIVAL POD POKROVITELJSTVOM UNESCO-a

KID'S Festival, najveća manifestacija za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini i regiji dobila je prestižno pokroviteljstvo Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO). O ovoj je odluci Adila Osmanovića, ministra civilnih poslova BiH u utorak 09. juna pismeno obavijestila Irina Bokova, generalna direktorica UNESCO-a.

više informacija »

Susanne Prahl: Zašto ne ujedinimo napore za svoju djecu kao za papu? 10.06.2015

Susanne Prahl: Zašto ne ujedinimo napore za svoju djecu kao za papu?

Susanne Prahl je u najkraćem superžena. Neumorna, inspirativna i borbena direktorica Kid's Festivala već 12 godina se bori da okupi djecu iz svih dijelova BiH, omogući im upoznavanje, druženje, učenje i zabavu i sve to bez ikakve pomoći vrle nam države. U intervjuu za Klix.ba uz dozu razočarenja, valove ushićenja i mnoštvo nade govori o prošlosti i perspektivi uoči 12. Kid's Festivala koji počinje sljedeće sedmice.

više informacija »

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 12. KIDS FESTIVALA 01.06.2015

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 12. KIDS FESTIVALA

U sali Doma mladih danas je održana press konferencija KIDS Festivala na kojoj je predstavljen revidirani festivalski koncept te programski detalji dvanaestog izdanja najvećeg dešavanja za djecu i mlade u regiji.

više informacija »

U bojama Mediterana: Održan prvi Kid's festival u Tunisu 28.04.2015

U bojama Mediterana: Održan prvi Kid's festival u Tunisu

Šarena povorka od oko hiljadu mališana preplavila je Sidi Bou Said, pitoresknog gradića u kojem su se jučer odvijali programi KidsFest-a Tunis.
Održavanje jednodnevne manifestacije označilo je uspješan početak internacionalnog proširenja festivalske platforme Kid’s Festivala koji je prije dvanaest godina pokrenut u Bosni i Hercegovini.

više informacija »

Delegacija KID'S Festivala u posjeti kod predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića 01.04.2015

Delegacija KID'S Festivala u posjeti kod predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića

Delegacija KID'S festivala, predvođena direktoricom Susanne Prahl,  upoznala je predsjedavajućeg dr. Ivanića  sa festivalskom platformom koja već dvanaest godina u bh. prijestolnici okuplja mališane iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Bila je ovo prilika za predstavljanje mnogobrojnih aktivnosti koje će posjetiocima ponuditi dvanaesto izdanje KID'S Festivala  u Sarajevu,  te drugo izdanje KID'S Festa Banja Luka, jednodnevne manifestacije čije je održavanje planirano za drugu polovinu mjeseca juna. 

više informacija »

PRVI KID'S FEST BANJA LUKA OKUPIO VIŠE OD 500 MALIŠANA 16.06.2014

PRVI KID'S FEST BANJA LUKA OKUPIO VIŠE OD 500 MALIŠANA

Više od 500 učenika banjalučkih osnovnih škola uzelo je učešće na prvom izdanju banjaluckog KID'S FEST-a. Zabavni program, radionice, prezentacija sportskih disciplina bili su dio sadržaja ove manifestacije koja se prvi put održava u gradu na Vrbasu u organizacijI grada Banjaluka i Udruženja "Via Kult" iz Sarajeva, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. 

više informacija »

ZAVRŠEN 11. KID'S FESTIVAL 10.06.2014

ZAVRŠEN 11. KID'S FESTIVAL

Posljednjeg dana održavanja 11. KID'S Festivala organizovan je tradicionalni Dan policije.  Udružene policijske snage BiH su u sklopu mnogobrojnih radionica predstavili svoju misiju te informisali mališane o sigurnosti u saobraćaju, internet kriminalu te vršili obuku iz jednostavnih vještina samoodbrane.
"Mi želimo da kroz ovakve aktivnosti, steknemo povjerenje djece te da na taj način utičemo na njihovu socijalizaciju i odgoj. Djeca svakako prepoznaju našu iskrenost i želju da im pomognemo...

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner