/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

Treći dan 13. Kid’s festivala posvećen sigurnosti djece 05.06.2016

Treći dan 13. Kid’s festivala posvećen sigurnosti djece

Treći dan 13. Kid’s Festivala protekao je u znaku edukativnih radionica koje su  za cilj imale upoznati mališane i njihove roditelje sa opasnostima od internet kriminala, neeksplodiranih ubojitih sredstava te rizičnom  ponašanju učesnika u saobraćaju.  Predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo i glavne komande policije iz Varšave, organizovali su zajedničku  radionicu o  sigurnosti djece na internetu koja  predstavlja vid aktivne borbe protiv svih oblika  cyber-kriminala kao i svih štetnih utjecaja i posljedica kojima su svi, a posebno djeca kao najosjetljiviji dio populacije, svakodnevno izloženi.

više informacija »

Prevencija vršnjačkog nasilja i inkluzija u fokusu 13. KID’S Festivala 04.06.2016

Prevencija vršnjačkog nasilja i inkluzija u fokusu 13. KID’S Festivala

Programi radionica drugog dana održavanja 13. KIDS Festivala bili su usmjereni ka prevenciji vršnjačkog nasilja i važnosti inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju. U saradnji sa Udruženjem “Kap” organizovana je iskustvena radionica o prevenciji vršnjačkog nasilja tokom koje su, između ostalog, posjetioci  imali priliku pogledati dokumentarni film “Ti nisi sam/a”

više informacija »

Šarenom paradom otvoren 13. KID’S festival u Sarajevu za svu djecu 03.06.2016

Šarenom paradom otvoren 13. KID’S festival u Sarajevu za svu djecu

Tradicionalnom šarenom kroz centar Sarajeva danas je otvoren 13. KID’S Festival. Uz do sada najveći broj učesnika, KIDS paradi se priključio veliki broj zvanica među kojima su predstavnici ambasadaTurske i Bugarske, predstavnika USAID-a I UNESCO-a.

više informacija »

«Kutak inkluzije» i ove godine na Kid's Festivalu 03.06.2016

«Kutak inkluzije» i ove godine na Kid's Festivalu

Jedan od najznačajnijih događaja za djecu i mlade u Jugoistočnoj Evropi - Kid's Festival, ove godine održaće se od 3. do 6 juna, u Sarajevu, na relaciji između trga Alije Izetbegovića i Doma Armije.. Festival, koji se održava po trinaesti put, svojim će programom i zanimljivim aktivnostima pružiti priliku djeci i mladima da se zabave i međusobno zbliže, te razmjene inovativne ideje, vizije i maštu.

više informacija »

Zemaljski muzej BiH partner 13. Kid’s Festivala 02.06.2016

Zemaljski muzej BiH partner 13. Kid’s Festivala

U bašti Zemaljskog muzeja BiH danas je upriličeno potpisivanje memoranduma o saradnji ove muzejske institucije sa Kid’s Festivalom. U prisustvu najbližih saradnika, memorandum su potpisali Susanne Prahl, direktorica Kids Festivala i Mirsad Sijarić, v.d. direktor Zemaljskog muzeja BiH. Potpisivanje protokola o saradnji omogućiti će da organizovane grupe djece iz cijele Bosne i Hercegovine tokom trajanja 13. Kid’s Festivala posjete stalne postavke Zemaljskog muzeja BiH te da učestvuju u radionici koja tematizuje arheologiju.

više informacija »

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 13. KID’S FESTIVALA 25.05.2016

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 13. KID’S FESTIVALA

U hotelu Marriot Courtyard danas je upriličena konferencija za medije na kojoj je predstavljen program 13. Kid’s Festivala koji će biti održan od 03. do 06. Juna na Trgu Alije Izetbegovića i Domu oružanih snaga OS BiH.u

više informacija »

Kid's festival od naredne godine na Trgu Alija Izetbegović 21.12.2015

 Kid's festival od naredne godine na Trgu Alija Izetbegović

„Projekt Kid's festivala je od posebnog značaja za naš grad, učinit ćemo sve da osiguramo dobru koordinaciju između ministarstva kulture i sporta, saobraćaja i unutrašnjih poslova kako bi se ovaj 13. po redu festival mogao naredne godine uspješno održati na novoj lokaciji na Trgu Alija Izetbegović“, istakao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na današnjem sastanku sa Suzanom Prahl, direktoricom ovog festivala. Sastanku su prisustvovali i ministri kulture i sporta Mirvad Kurić i unutrašnjih poslova Ismir Jusko, te predstavnici Ministarstava obrazovanja, nauke i mladih, saobraćaja i Općine Stari Grad.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner