/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

PR materijal 22.05.2007

U okviru završnih priprema za 4. Kids Festival, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je održan sastanak na kojem su direktorica Festivala Susanne Prahl-Landžo i Jusuf Zornić, portparol MUP-a KS, dogovorili i potvrdili nastavak odlične saradnje Festivala i Mup-a Kantona Sarajevo.

više informacija »

PR materijal 21.05.2007

Kid’s Festival će se održati po četvrti put od 8.-14.6.2007. u KSC Skenderija u Sarajevu. To je najveća manifestacija za djecu i mlade u BiH i cijeloj regiji Balkana: 40.000 učesnika došlo je prošle godine iz cijele zemlje. Najbolji filmovi, međunarodni i domaći umjetnici, razni izvođači nude raznovrstan program i prave nezaboravan događaj za djecu iz svih krajeva BiH.

više informacija »

PR materijal 15.06.2006

Kid's festival je upravo završio! Za ovih sedam dana posjetilo nas je preko 35 hiljada djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Mališani su zadovoljni ovogodišnjim sadržajima na Kid's festivalu što dokazuju i njihove izjave koje su davali u medijima proteklih sedam dana. Ove godine smo imali veliki broj stranih gostiju. Naročito smo ponosni što su ambasadori zemalja koje imaju svoja predstavništva u BiH, prepoznali kvalitet Kid's festivala kao jedinstvenog događaja za djecu, a samim tim ga i podržali. Osim ambasadora, imali smo i veliki broj stranih umjetnika koji su uzeli učešće u ovom događaju.

više informacija »

PR materijal 15.06 2006

U subotu i nedjelju (17. i 18. juni) u Bihaću će biti održan Kid's vikend. Naime, bihaćki mališani će imati priliku vidjeti četiri filmske projekcije (Lassie, Tko je smjestio Crvenkapici, Zathura i Oliver Twist). Osim filmova, djecu će uveseljavati i žonglerski duo Mahvatri. Pozivamo sve mališane u Bihaću da dođu u subotu i nedjelju u minipleks dvoranu Una i pogledaju filmove koje smo pripremili za njih. Za sve informacije u Bihaću možete se obratiti našoj Almi Telibećirević, koordinatorici workshopova, na broj telefona 061/299-469

PR materijal 14.06.2006

Četvrtak (15. juni) je posljednji dan Kid's festivala. Glavni pokrovitelj zadnjeg dana festivala će biti EUPM, a ovaj dan je odabran da bude Dan policije. Tako će policija imati prezentaciju 12 vozila sa specijalnom opremom koja će biti parkirana na parkingu pored platoa Skenderije. Takođe, policija će prezentirati i policijski helikopter, te se nadamo da će djeci biti interesantan i ovaj dan festivala.

više informacija »

PR materijal 13.06.2006

Moto šestog dana Kid's festivala (14. juni, srijeda) će biti Umjetnost. Pokrovitelj dana će biti ambasada Italije koja će imati i svoj štand kojeg će voditi Alessandro Fallavollita, talijanski ambasador zajedno sa suprugom. Svoj štand će imati i ambasada Pakistana koju će voditi ambasadorica Shireen A. Moiz, dok će ambasada Austrije takođe imati štand sa simboličnim poklonima. U videokutku koji će sutra nositi naziv Allegro non troppo, prikazivat će se kratkometražni filmovi. U radionici Make up, naš make up artist, Istok Bratić, će uređivati Segmedinu Srnu, popularnu voditeljicu Federalne televizije. U posjetu će doći i general NATO-a, general Weber. Laura Kibel, talijanska umjetnica, će nastaviti i sutra sa svojim Teatrom nožnih prstiju, kao i Teatro Zero sa predstavom Mjesečari. Za filmsku projekciju je odabran porodični SF spektaktl, Zathura.

PR materijal 12.06.2006

Pokrovitelj petog dana Kid's festivala (13. juni) će biti Švicarska ambasada, a moto dana je International day. Švicarska ambasada će pripremiti specijalna iznenađenja za posjetioce, koje će dijeliti na švicarskom štandu. Laura Kibel, talijanska umjetnica, će voditi radionicu Teatar nožnih prstiju. Naghmes Sobhani, direktorica organizacije Obrazovanje za mir – Institut za Balkan, vodiće radionicu Afrički ples.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner