/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

Očekuje se oko 5.000 posjetilaca na Kid´s paradi: Tuzlanski privrednici podržali organizaciju 15. Kids Festivala BiH 07.04.2019

Očekuje se oko 5.000 posjetilaca na Kid´s paradi: Tuzlanski privrednici podržali organizaciju 15. Kids Festivala BiH

Organizatori 15. Kids festivala, Jasmin Osmanović i Enes Hadžiskakić, susreli su se danas sa tuzlanskim privrednicima koji su se u ulozi sponzora odlučili podržati organizaciju ove manifestacije.

Sastanku su prisustvovali: Mirnes Konjić, direktor Marketing agencije Platinium, Nermin Čolić, direktor Bony d.o.o. Tuzla, Muhamed Tokača, direktor TXtv d.o.o. Tuzla i Zlatko Ibrahimagić, direktor Elektro-Agent d.o.o. Tuzla.

više informacija »

15. Kids Festival u Tuzli: Javni poziv sponzorima i donatorima 14.03.2019

15. Kids Festival u Tuzli: Javni poziv sponzorima i donatorima

Organizatori 15. Kids Festivala koji će se nakon četranestogodišnjeg održavanja u Sarajevu održati 15. juna prvi put u Tuzli, organizatori su uputili poziv potencijalnim sponzorima/donatorima za učešće i doprinos u organizaciji ovog događaja. 

Organizator: UG Magično pozorište “Aladin” Tuzla, skupa sa vlasnicom licence Festivala Susannom Prahl, te suorganizatorima Festivala: d.o.o. Eko život i SKPC Mejdan Tuzla.
Prijatelji projekta:,, Let's do it Tuzla“, Školica Sporta „Delfin“ i Udruženje građana "Multi".

više informacija »

BiH / Predstavnici Eko život Tuzla pružili podršku organizaciji 15. KidsFesta 05.03.2019

BiH / Predstavnici Eko život Tuzla pružili podršku organizaciji 15. KidsFesta

U cilju zajedničke organizacije 15. Kids Festivala koji će se održati 15. juna 2019. godine prvi put u Tuzli, direktor d.o.o. Eko život Tuzla Jasmin Osmanović i predsjednik UG Magično pozorište Aladin iz Tuzle, Enes Hadžiskakić, jučer su potpisali Ugovor o saradnji.

Susanne Prahl vlasnica licence Festivala, ustupila je prava na organiziranje Kids Festa u Tuzlipredsjedniku NVO Magično pozorište Aladin, Enesu Hadžiskakiću iz Tuzle, inače poznatom bosanskohercegovačkom mađioničaru i višegodišnjem učesniku Kids Festa u Sarajevu.

više informacija »

Prvi put u našem gradu: Kid's Fest u Tuzlu donosi najveću zabavu za djecu 26.02.2019

Prvi put u našem gradu: Kid's Fest u Tuzlu donosi najveću zabavu za djecu

Od 2004. godine hiljade djece iz cijele Bosne i Hercegovine uživaju na Kid's Fest-u koji se održava u Sarajevu, s Susanne Prahl vlasnica licence Festivala, NVO Magično pozorište “Aladin” iz Tuzle sa suorganizatorima d.o.o. Ekoživot i SKPC “Mejdan Tuzla, ustupila je prava na organiziranje Kid's Fest-a prvi puta i u Tuzli.

više informacija »

Održan 14. Kid’s fest Sarajevo 05.06.2017

Održan 14. Kid’s fest Sarajevo

U Sarajevu je danas održano 14. izdanje KidsFesta, najveće nezavisne manifestacije za djecu i mlade u zemlji i regionu.

Ovogodišnja Kid's parada bila je svojevrsno putovanje kroz bogatu historiju bh. prijestolnice, a vesela povorka prošetala se od Sebilja do Vijećnice, Latinske ćuprije, potom Zlatarskom ulicom do Ferhadije, a šetnja je okončana na Trgu Alije Izetbegovića gdje je upriličen program otvaranja.

više informacija »

Održana press konferencija 14. Kidsfest-a Sarajevo 01.06.2017

Održana press konferencija 14. Kidsfest-a Sarajevo

Danas je u prostorima SkyBar-a (Marriot by Courtyard) u predstavljen ovogodišnji koncept i program 14. Izdanja najveće manifestacije za djecu i mlade u zemlji u regionu.  Od ove godine 14. Kid's festival postaje jednodnevni događaj koji će u nedjelju, 04. juna tradicionalno započeti Kid's paradom.

Ovogodišnja Kid's parada predstavlja svojevrsno putovanje kroz historiju Sarajeva, a mališani iz cijele BiH prošetat će od Sebilja do Vijećnice, Latinske ćuprije, zatim Zlatarskom ulicom do Ferhadije, a šetnja će se završiti na Trgu Alije Izetbegovića gdje će u 13:30 sati biti upriličen program otvaranja” istakao je Haris Bilalović, voditelj Odjela za komunikacije.

više informacija »

ZAVRŠEN 13. KID’S FESTIVAL 06.06.2016

ZAVRŠEN 13. KID’S FESTIVAL

Posljednjeg dana održavanja, program 13. Kid’s festival obišao je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

''Kada radite stvari koje su dobre za djecu, automatski činite dobro za cjekukupnu zajednicu. Ova zemlja svojoj djeci mora pružiti više šanse, više manifestacija kao što je Kid's festival, jer djeca su njena budućnost. Svjestan sam također koliko sami organizatori doživljavaju stresa i napora da organizuju ovakvu manifestaciju i iz tog razloga sve što je u moći resornog Ministarstva kulture i sporta KS učinit ćemo da im pomognemo. Iz godine u godinu već podržavamo Kid's festival, a već smo u pregovorima da dio naših organizatora iz Sarajeva ode u Italiju i u duge zemlje gdje će se u narednom periodu održavati Kid's festival'', izjavio je Kurić.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner