/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

Završni pregled Kidsfesta 2006. 01.07.2006

Treći Kid’s Festival održao se u Kulturno Sportskom Centru Skenderija u Sarajevu od 09. do 15. juna 2006 godine. Svaki dan program je počinjao u 13h – sat vremena prije zvaničnog početka zbog velikog broja posjetitelja koji su na festivalsku lokaciju dolazili ranije. Kao i prethodnih godina, Kid’s Festival je ponudio raznoliku paletu kreativnih i edukativnih radionica, zabave i svega što djeca vole. Broj aktivnosti i dešavanja povećan je za 40%, tako da su svi posjetitelji Festivala imali priliku upoznati se sa veličinom i različitosti “Kid’s planete.” Dnevno je ponuđeno 25 različitih aktivnosti, neke svaki dan, neke nekoliko dana, a neke od njih samo jedan dan, a dodate su i neke nove. Uvažavajući činjenicu da 50% djece koja posjete Festival istom prisustvuju nekoliko puta ili čak svaki dan a ostali samo jednom, cijeli program je koncipiran oko 7 dnevnih motoa u kojima su se mijenjali različiti umjetnici za djecu i različite teme a sve u okviru zacrtanog i predviđenog programa. Svaki dan je imao svoj “događaj dana”. Glavni program sa plesnim grupama, pop zvijezdama, nagradnom igrom, takozvani Kid’s party organizovan je svaki dan prije projekcije filma u 17h. Velika multietnička raširenost Kid’s Festivala privukla je veliki broj umjetnika iz raznih zemalja. Pozitivan imidž BiH počeo se širiti i izvan njenih granica.

više informacija »

Opis 3. Kid's Festivala 27.05.2006

“ViaKult Office” nastavlja sa organizacijom jedne od najvećih kulturnih i zabavno-edukativnih manifestacija, KIDS FESTIVAL-om! Nakon veoma uspješnih Kids Festivala 1 i 2, na redu je Kids Festival 3.

više informacija »

Prva press konferencija 3 KF 22.05.2006

Press Konferencija će se održati u srijedu 24.05.2006 god.) u maloj sali Doma Policije (Tina Ujevića 1) sa početkom u 11h.

više informacija »

Kidsfest u Sudanu 22.05.2006

Susanne Prahl Landžo, direktor „Kid's Festivala“ prisustvovala je, kao počasni gost, na Festivalu za mlade „Drums of peace“ („Bubnjevi za mir“) u Khartoumu, Sudan. Posjeta je rezultat inicijative britanskog ambasadora u Sudanu NJ.E. Ian Cliffa koji je bio ambasador Velike Britanije u BiH od 2001 do 2005.god. Britanska ambasada je veoma važan partner Kid's festivala i podržava ga od samog početka. Sličnost u ciljevima i organizaciji dala su ideju ambasadoru Cliff da uveže ove dvije manifestacije.

više informacija »

3. Kids Festival, 9-15. juni 2006. 18.06.2006

“Kid’s Festival” – najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Europi. Postao tradicionalni događaj kojem se sva djeca iz BiH raduju svake godine - jedinstvena kombinacija edukacije i zabave. Ogroman uspjeh KF-a ukazuje na važnost izgradnje povjerenja među mladima BiH.

više informacija »

Završni pregled Kidsfest-a 2005. 16.06.2005

Drugi Kid’s Festival - Bosna i Hercegovina, održao se u KSC Skenderija u Sarajevu prve sedmice školskog ljetnog raspusta (od 10. do 16 juna 2005. godine) uz prisustvo preko 30. 000 djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Veliko multietničko okupljanje izašlo je iz okvira granica BiH. Kid’s Festival je u svom drugom izdanju već postao tradicionalni festival u BiH.

više informacija »

Završni pregled Kidsfest-a 2004. 17.06.2004

Nakon veoma uspješnog izdanja u junu 2004. godine, Kid’s Festival u organizaciji U.G. ViaKult Office postao je najveći bosansko-hercegovački nezavisni događaj za djecu i mlade koji je okupio preko 25.000 djece iz čitave Bosne i Hercegovine. Pored brojnih pohvala domaćih i inostranih institucija, partnera, sponzora, učesnika i posjetilaca Festivala, Ministarstvo Vanjskih Poslova Njemačke ovaj događaj proglasilo je „model-projektom“ za sve događaje ove vrste u Evropi i opis istog postavilo na oficijelnu web stranicu Ministarstva. Kid’s Festival je od strane NATO-a uvršten u izbor najboljih projekata decenije nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma i slike sa Festivala uvrstio u prestižnu knjigu koja je izdata tom prilikom.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner