/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

Završni pregled Kidsfesta 2007. 01.07.2007

Održao se u Kulturno Sportskom Centru Skenderija, u Sarajevu od 08. do 14. juna 2007. Svaki dan program je počinjao u 12h - dva sata prije zvaničnog početka, zbog velikog broja posjetilaca koji su ranije dolazili na festivalsku lokaciju. Ove godine na Festivalu je bio znatno veći broj stranih zabavljača: mađioničari, žongleri, klovnovi, mimički teatar, Orkestar Caramba Samba, Bosnian Child Foundation, umjetnici s balonima... Kao i prethodnih godina, mala i odrasla publika mogla je uživati u šarolikom programu, u više od 30 kreativnih i edukativnih radionica kao i u izvedbama koje su ovogodišnji Kids Festival učinile pravom “dječijom planetom”. Svaki dan imao je svoj poseban glavni dnevni događaj. Glavni dio programa sa plesnim grupama, pop zvijezdama, nagradnim igrama, takozvani Dječiji party, organizovan je svaki dan prije projekcije filma u 17h. Kid's Festival je bio ogromno multietničko dešavanje na kojem su se sastajali umjetnici i izvođači iz mnogih zemalja. Svijetla strana BiH definitvno se proširila unutar i izvan svojih granica.

više informacija »

Poziv na press konferenciju 4. Kid's festivala 10.05.2007

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na Press konferenciju povodom održavanja četvrtog Kid's Festivala koji će se održati od 8. do 14. juna 2007. godine u Kulturno Sportskom Centru Skenderija u organizaciji Ureda za međunarodnu kulturnu saradnju Viakult Office. Dosadašnji Festivali pokazali su da je riječ o najvećem bosansko-hercegovačkom nezavisnom događaju za djecu koji svake godine okupi oko 40.000 djece iz čitave Bosne i Hercegovine. I ove godine Kid's Festival ponudit će djeci mnoštvo događaja kao i najnovije svjetske filmske hitove.

više informacija »

Kids festival u Beogradu 20.06.2007

Gost upravo završenog "Dečijeg Filmskog Festivala" u Beogradu bila je direkcija Kids Festivala na čelu sa direktoricom Susanne Prahl-Landžo. Tokom boravka na Festivalu dogovoren je dalji i uspješniji nastavak saradnje ova dva dječija Festivala.

"Po ugledu na Kids Festival, najveću dječiju manifestaciju u regionu, i mi kao organizatori beogradskog Dečijeg Filmskog Festivala po prvi put smo organizovali prijevoz osnovnim školama iz Beograda i ugostili njemačkog mađioničara sa Kids Festivala, Hansa Dilenberga kako bi obogatio naš program i bio je velika atrakcija za svu djecu" kaže Igor Stanković direktor Festivala.

više informacija »

Potpisan Ugovor o trogodišnjoj saradnji sa Raiffeisen bankom 16.06.2007

Predstavnici Raiffeisen banke i Kid's Festivala potpisali su danas trogodišnji sponzorski Ugovor. Ovaj čin predstavlja nastavak saradnje započete ovog ljeta kada je Raiffeisen banka postala glavni sponzor Festivala.

Ugovor su potpisali direktor Udruženja građana ViaKult Office koje organizuje Festival, gđa Susanne Prahl-Landžo i direktor Raiffeisen banke g-din Michael G. Mueller.

više informacija »

Pozivnica KF4 WRAP PARTY 14.06.2007

Zadnji dan Kid's festivala 2007, pozivamo Vas da svi učestvujete u našem tradicionalnom završnom partiju. Poslije velike dječije fešte - odrasli takođe zaslužuju da se opuste, druže i zabave bez granica.

Naš prijatelj i sponzor, Michael Müller, direktor Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina bio je toliko oduševljen Kids Festivalom i entuzijazmom ekipe koja ga je realizovala da je velikokodušno odlučio biti sponzor završnog partija.

više informacija »

Kid's Festival 2007 - Opis 01.05.2007

Nakon veoma uspješnih izdanja u protekle 3 godine, Kid's Festival u organizaciji NVO ViaKult Office postao je najveći bosansko-hercegovački nezavisni događaj za djecu i mlade koji je na zadnjem Festivalu okupio skoro 40.000 djece iz čitave BiH.

Ovogodišnji, 4 po redu Kids Festival održat će se od 08. do 14. juna 2007 godine u KSC Skenderija i kao i prethodnih godina, prisustvovat će mu djeca iz čitave Bosne i Hercegovine.

više informacija »

EUFOR podržava sarajevski Dječiji festival 08.08.2006

Sarajevo još jednom proslavlja godišnji Dječiji festival koji je od svog začetka vrlo uspješna manifestacija. EUFOR će i ovog puta sa zadovoljstvom pružiti podršku festivalu. Usto, kao vojnicima EUFOR-a zadovoljstvo nam je vidjeti djecu iz cijele Bosne i Hercegovine kako se druže, zabavljaju i razmjenjuju iskustva.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner