/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

"Save the Children" prvi put na Dječijem festivalu u Sarajevu 08.06.2007

Osim promotivnog štanda, Save the Children će, u saradnji s partnerskim organizacijama i djecom a u okviru globalne kampanje "Ispravimo budućnost kroz obrazovanje", organizovati i kreativne radionice za djecu.

Te radionice uključuju Mural o temi "Obrazovanje i mir", Kolaž "Svijet kakvim ga mi vidimo" i Oslikavanje na licu (face paintina) "Simboli prema izboru djece".

više informacija »

Podrška Evropske Unije Kid’s Festivalu 01.06.2007

Evropska Unija osigurala je 100.000 eura za Kid’s festival u ovoj i narednoj godini jer je Kid’s festival najveća i najambicioznija manifestacija za djecu i mlade u BiH i ostatku regije. To je festival istinski namijenjen djeci sa bezbroj interaktivnih edukativnih i zabavnih sadržaja.ViaKult Office obezbjeđuje besplatan prevoz  za djecu koja dolaze iz svih dijelova BiH da bi tako osigurali dolazak za nekoliko desetina hiljada djece na Kid’s festival.

Posebni napori uloženi su za djecu s posebnim potrebama kojima je posvećen 2.dan Kid’s festivala uz pomoć  bosansko hercegovačkog Crvenog krsta i Međunarodnog Crvenog Krsta (ICRC).

Odlična saradnja uspostavljena je i sa Policijom Kantona Sarajevo i ostalim policijskim strukturama u BiH, torganizovane su jednosatne posjete djece policijskim agencijama, pa tako će danas, 6.juna, djeca iz Breze posjetiti Agenciju za istrage i zaštitu u Lukavici u Istočnom Sarajevu.

Poziv na otvorenje i press konferenciju 5. Kid's festivala 27.05.2007

Želimo Vas obavijestiti da se sutra u 13h u Olimpijskoj dvorani Zetra otvara 5. Kid's festival, jedan od najvećih dječjih festivala u regiji.

Prvih 200 posjetilaca dobit će besplatnu majicu Kid's festivala. Cijena ulaznice je 2 konvertibilne marke. Festival će svečano otvoriti ambasador Dimitris Kourkoulas, šef misije Evropske komisije u BiH. Ovim putem Vas pozivamo na press konferenciju koja će se održati sutra u 15 h u V.I.P. salonu Olimpijskog kompleksa Zetra.

Festival će posjetiti veliki broj ambasadora meðu njima američki ambassador Charles L. English. Nadam se da ćete se odazvati našem pozivu na konferenciju i otvorenje Kid's festivala.

Dnevni raspored Kid's festivala 13.05.2007

Kid's festival se ove godine prvi put održava na velikom prostoru Olimpijske dvorane Zetra te tako nudi još šire i bogatije sadržaje nego prethodnih godina. Pored projekcija dječjih filmova i mnoštva kreativnih radionica i igraonica, Kid's festival nudi i korisne edukativne sadržaje o identitetu, zdravlju i okolišu djeteta. Također, 2.dan Festivala posvećen je i prilagođen djeci sa posebnim potrebama. Uz gostovanje meðunarodnih zabavljača, na Festivalu svaki dan, gostuju i ambasadori stranih zemalja u BiH (više informacija o gostima u dnevnom rasporedu).

više informacija »

Poziv na press konferenciju 5. Kid's festivala 05.05.2007

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na Press konferenciju povodom održavanja petog Kid's Festivala koji će se održati od 6. do 10. juna 2008. godine u Olimpijskom kompleksu ZETRA u organizaciji Ureda za međunarodnu kulturnu saradnju Viakult Office. Dosadašnji Festivali pokazali su da je riječ o najvećem bosansko-hercegovačkom nezavisnom događaju za djecu koji svake godine okupi oko 40.000 djece iz čitave Bosne i Hercegovine. I ove godine Kid's Festival ponudit će djeci mnoštvo događaja kao i najnovije svjetske filmske hitove.

više informacija »

Još jedna novost na Kid’s Festivalu! 02.05.2007

Ove godine, prvi put ćete imati priliku posjetiti štand DD “Dječija i omladinska štampa” Sarajevo i prisustvovati radionici “MALI VESELI NOVINARI” koju pripremaju glavni i odgovorni urednici Malih novina, Vesele sveske i Barimbe.

Kroz polusatni performans naučiće vas kreativnom novinarstvu i pisanju vijesti. Svaki učesnik radionice će besplatno dobiti primjerak novina u kojima ce uživati čitajući ih na moru, planini, gradu ili selu tokom ljetnog raspusta! Čekamo vas MALI VESELI NOVINARI!

Najveći dječiji festival u Bosni i Hercegovini na novoj lokaciji! 01.05.2007

Najveći dječiji festival u Bosni i Hercegovini na novoj lokaciji!
Više informacija potražite na web stranicama - www.djecijastampa.ba i www.kidsfest.ba

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner