/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

MATTHEW RYCROFT, Britanski ambasador na web-u 12.06.2008

Jučer sam proveo dan na Kids Festivalu, u sportskom centru Zetra u Sarajevu. Naša ambasada tradicionalno podržava ovaj Festival još od dana kada je ustanovljen. Mi vjerujemo da su djeca budućnost BiH, i zato smo uvijek bili spremni pružiti podršku aktivnostima koje imaju pozitivan uticaj na mlade… kada su u pitanju tinejdžeri i studenti, mi smo se uvijek aktivno bavili pitanjima reforme obrazovanja (to je bila naša ključna tema u BiH tokom britanskog predsjedavanja EU 2005.), a kada su u pitanju osnovci, ja sam jučer po drugi put učestvovao na Kids Festu u radionici Misije OSCE, Čitaj BiH, čiji je cilj probuditi ljubav najmlađih prema knjizi, i potaknuti ih da čitaju.

više informacija »

DAN POLICIJE NA Kid's Festivalu 11.06.2008

Bernard Henri Levy posjetio Kids Festival. Zadnji dan trajanja Kids festivala u posjeti je bio počasni Predsjednik Viakult Office-a, francuski filozof Bernard Henri Levy koji je zajedno sa djecom učestvovao u mnogobrojnim radionicama.

Levy je, 2003. godine, bio jedan od osnivača Kids Festivala zajedno sa Susanne Prahl Landžo i Samirom Landžo. Njegov film "Bosna" biti će prikazan, dan nakon zatvaranja Kids Festivala, u srijedu 11.06.2008 godine u 19h30min u dvorani CDA (Gabelina br.16). Projekcija će biti organizirana od strane Francuskog Kulturnog Centra „Andre Malraux“.

više informacija »

Evropska unija podržava Dječiji Festival 10.03.2011

Evropska unija je za ovaj projekat obezbijedila finansiranje u iznosu od 100.000 eura a projekat će se realizovati u 2008 i 2009. godini. Dječiji festival je najveća i najambicioznija manifestacija za djecu i mlade u cijeloj Bosni i Hercegovini ali i regiji Balkana. To je istinski dječiji festival koji sadrži veliki broj aktivnosti, interaktivnog druženja, obrazovne i zabavne aktivnosti – i predstavlja ogromno platformu razmjene za mlade iz BiH.

više informacija »

Poziv na specijalnu konferenciju 5. Kid's festivala 08.05.2011

Pozivamo Vas na specijalnu press konferenciju 5. Kids Festivala koja će biti upriličena dana 10. 06. 2008. u 15h 00 u prostorima V.I.P. salona Olimpijske dvorane Zetra povodom uspješno održanog najvećeg regionalnog događaja za djecu -Kids Festivala!

Prisutnima na press konferenciji će se obratiti direktorica Kids Festivala Susanne Prahl Landžo, koja će ovom prilikom ugostiti jednog od najuspješnijih suvremenih filozofa, te ujedno i počasnog Predsjednika udruženja Via Kult, velikog prijatelja BIH- Bernard Henri Levy-a!

više informacija »

Današnji moto: ZAŠTITA OKOLIŠA 08.06.2008

“Zaštita okoliša” moto je današnjeg, trećeg dana Kid’s festivala,  a cilj je podučiti djecu o važnosti očuvanja i zaštite životne okoline. Današnji specijalni gost Festivala je britanski ambasador NJ.E. Matthew Rycroft koji će, osim štandova i radionica, posjetiti i književni kutak “Čitaj BiH”, te umjetničku radionicu “Djeca i Evropa”, gdje će zajedno sa djecom učestvovati u izradi plakata s dječijim vizijama Evrope.

više informacija »

TOLERANCIJA I JEDNAKOST 06.05.2008

Prvi dan festivala protekao je po očekivanom planu, i sva djeca su se družila sa našim V.I.P. gostima. Američki ambasador Charles L.English, španski ambassador Jose Maria Castavijeo Bolibar i kineska diplomatska delegacija na čelu sa zamjenikom ambasadora Li Shaoqing-om obišli su štandove festivala i uživali u radosti mališana.

više informacija »

"Kid's Festival" od 06.- 10.lipnja 05.06.2011

SARAJEVO - Šef Delegacije Europske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas otvorio je u petak 06. lipnja u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Zetra" 5. "Kid's Festival" u BiH.

Na prostoru staze za brzo klizanje do 10. lipnja, kada se završava Festival, svakodnevno će se održavati zabavno-edukativne radionice sa početkom u 13 sati, dok je dvorana “Zetra” rezervirana za filmske projekcije koje će počinjati u 16.30 sati.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner