/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

Prva press konferencija povodom pocetka 6. Kid's festivala 01.06.2009

Prva press konferencija povodom pocetka 6. KIDS FESTIVALA zakazana je za 27.maj sa pocetkom u 11 sati u prostorima VIP salona olimpijskog kompleksa Zetra. Na konferenciji ce pored organizatora KID'S festivala govoriti predstavnici: Raiffeisen BANK BiH, EUFOR, NATO, MUP Kantona Sarajevo te predstavnici ZOI '84.

Ovogodisnji KID'S FESTIVAL odrzava se od 12. do 17.juna pod sloganom "all different, all equal - svi drugačiji, svi jednaki"

Vase prisustvo molimo da potvrdite putem maila na [email protected] ili faxom na 033.534.045

Završen prvi Kids Day u Čapljini 30.04.2009

Sa dvije projekcija filma “Čimpanze u svemiru” te zabavni program grupe “Srce puno osmijeha”, u prostorima kina Mogorjelo danas je završen prvi Kid’s Day u Capljini. Nekoliko stotina djece iz Čapljine i okolice, dočekalo je predstavnike Kid’s festivala koji su pozvali mališane da se pridruže svojim vršnjacima iz drugih gradova na ovogodišnjem 6. Kid’s Festivalu.

više informacija »

Kids Day u Čapljini – 30. April 01.04.2009

ViaKult Office organizirat će 30. aprila  dogadjaj pod naslovom Kids Day u Čapljini. Planirane su 2 filmske projekcije za 300 do 500 djece iz te regije. Prije projekcije filma sa djecom će se družiti i zabavljati ih klovn Saša sa svojim timom.

Glavni sponzor ovog dogadjaja je Europske Unija i Eufor koji žele da približe djeci Europsku Uniju.

Osim Kids festivala koji je naš glavni projekat, ViaKult Office je otvoren za pokretanje i pomoć u organizaciji drugih dogadjaja ukoliko smo pozvani od partnera koji dijele iste ciljeve kao i mi i koji su otvorenog uma, potpuno odgovorni ljudi, puni entuzijazma i takmičarskog duha. Razlog zašto organizujemo naš prvi KIDS day u Čapljini je vrlo jednostavan, voditelju Kina Mogorjelo gospodinu Vladi Hlobilu odmah se svidjela naša ideja i preuzeo je veliki dio organizacije prvog Kids day-a.

više informacija »

Kids festival 2009 15.02.2009

Juni - Prva sedmica školskog raspusta u Zetri

Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za djecu i mlade u jugoistočnoj Europi. Svake godine Festivalu prisustvuje preko 40.000 djece iz svih krajeva BiH. Ogroman uspjeh KF-a je rezultat jedinstvene kombinacije edukacije i zabave koja kroz igru gradi povjerenje među desetinama mladih BiH. Obzirom da se radi o programski najbogatijoj i po posjećenosti najvećoj manifestaciji ove vrste, Kid’s festival je već sada pronašao svoje mjesto u paleti svjetskih festivala. Kid’s festival nije samo Festival koji prati trendove nego je Festival koji stvara nove. KF je projekat od interesa za Grad iz oblasti kulture.

više informacija »

Šta drugi kažu o nama 10.06.2008

„Da je Kid’s festival postojao devedesetih, do rata možda ne bi ni došlo...“ (Bernard-Henri Lévy - 10.06.2008.)
Tokom ovogodišnjeg Kid’s Festivala okupilo se i zajedno družilo oko 40.000 djece iz Sarajeva i cijele BiH. Uz preko 180 autobusa, djeca su svakodnevno dolazila i vozovima a festivalski je program ponudio mnogobrojna zanimljiva dešavanja i filmove. Predstavnici ViaKult Officea, organizatora Festivala, ugostili su jednog od vodećih francuskih filozofa i pisaca današnjice i velikog prijatelja BiH Bernarda Henri Levy-a. „Kada sam sa direktoricom ViaKulta Susanne Prahl Landžo i mojim prijateljem Samirom inicirao ideju o pokretanju Kids Festivala, vjerovali smo da BiH treba obnoviti kroz djecu. Ta ideja je izgledala nemoguća, ali danas sam ovdje vidio uspjeh koji je prevazišao sve što sam mogao očekivati i zamisliti.“

Levy je počasni predsjednik ViaKult Office-a te je na press konferenciji govorio o tome koliko mu je ta funkcija draga i koliko ga čini ponosnim.

više informacija »

RAIFFEISEN banka glavni sponzor Kid's festivala 06.06.2008

“Zadovoljstvo nam je pratiti rast ovog projekta. Prepoznali smo kvalitet i postojanost Kid’s festivala. To je projekat sa jakim temeljima, koji se iz godine u godinu širi i bit će nam zadovoljstvo biti partner jednog ovakvog projekta i u budućnosti”, izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke. Prema njegovim riječima, okupljanje mladih iz cijele BiH kako bi prisustvovali različitim edukacijskim i zabavnim sadržajima, te uz to sticali nova iskustva i prijateljstva i gradili međusobno povjerenje, čini ovaj projekat značajnim za cijelu državu.

više informacija »

Na Kids Festivalu: Blog Alma Telibećirević 20.06.2008

Kazu da si sretan onoliko koliko uspiješ druge usrećiti..
Mislim da u jednom dijelu godine prikupim zalihe sreće koje me trebaju služiti tokom cijele godine...
Po vokaciji bih trebala biti slikar, ali ipak to više volim raditi za sebe a za novac se bavim poslovima koji su uskio vezani za različite vrste umjetnosti, film, koncerti, festivali…

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner