/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2022 ViaKult

Novosti

Direkcija 8. KIDS Festivala sa zadovoljstvom najavljuje 10.06.2011

Direkcija 8. KIDS Festivala sa zadovoljstvom najavljuje održavanje otvorenog foruma “EVROPA ZA SVAKO DIJETE” koji će moderirati gđa Doris PACK, predsjednica Odbora za pitanje kulture i obrazovanja pri Evropskom parlamentu.

Učesnici?
Predstavnici nevladinog sektora i partnerskih organizacija KIDS Festivala: UNICEF, HANDICAP INTERNATIONAL, SAVE THE CHILDREN, Fondacija SUMERO, predstavnici Odbora za pitanje mladih i Evropskog pokret u BiH, učesnici projekta BALSIKA (Strasbourg,FR)

Ciljevi?
Glavno težište diskusije ima za cilj jasno definisati evropsku kulturu ne kao neku mješavinu kultura, već kao platformu za razumijevanje multietničkog života različitih kultura pod jednim zajedničkim krovom. Cilj je upoznati prisutne sa nekoliko ključnih ideja koje programa “Mladi u akciji” koji efektivno postavlja pravni okvir za podršku neformalno obrazovnih aktivnosti mladih. Neke od teme će biti: promovisanje aktivnog učešća mladih i njihovog evropskog građanstva; razvijanje solidarnosti sa fokusom na izgradnji socijalne kohezije u Evropskoj uniji; jačanje obostrano razumjevanje među mladim ljudima u različitim zemljama;

više informacija »

Šarena Parada kroz centar Sarajeva povodom otvaranja Kid’s Festivala 09.06.2011

KID’S PARADA: Kid’s festival 2011 koji će se održati od 10.06. do 14.6.2011., počet će Kid’s Paradom kroz centar Sarajeva. Internacionalni umjetnici, klovnovi, mađioničari, plesači, muzičari svake su godine vrhunac festivala. Oni nude raznolikost i tračak svjetskog kulturnog bogatstva za hiljade djece koja nisu nikada putovali izvan vlastite zemlje. Predstavnici Ambasada, strani gosti i umjetnici pokažite i obucite nacionalne nošnje vaših zemalja!

Od Katedrale, BBI centra, Spomenika djeci žrtvama rata, Predsjedništva, Kid’s Parada završava na festivalskoj lokaciji Zetre. Pozivamo svu djecu, umjetnike, partnere, prijatelje, Ambasade, osoblje, sponzore… da učestvuju u paradi. Osmislite i obucite što šarenije kostime, maštovitu garderobu, maske, raznobojne šešire, šarene kape… i budite dio šarene parade!

Kids Parada je početna tačka Kid’s Festivala, da se zajedno družimo, zabavljamo, napravimo veseli, šareni događaj i međusobno se upoznamo prije početka Festivala. ”Svi različiti, svi jednaki”! Najatraktivniji kostim i nošnja bit će nagrađeni!!

više informacija »

NATO KIDS FESTIVALU DONIRAO 6.000 KM 09.06.2011

NATO KIDS FESTIVALU DONIRAO 6.000 KM

Komandant NATO-ovog štaba u Sarajevu brigadni general David Enyeart posjetio je danas sjedište Kid's Festivala u Olimpijskoj dvorani "Zetra" te direktorici Susanne Prahl uručio ček od 6.000 eura. Riječ je o nastavku podrške NATO-ovog štaba Sarajevo ovom najvećem dječijem festivalu u BiH, koja datira još od 2004. godine."

više informacija »

Simboli naslikani pijeskom 08.06.2011

Simboli naslikani pijeskom

Život svakog čovjeka ispunjen je simbolima. Simboli nas prate u snu i na javi, u komunikaciji sa drugim ljudima, u svemu što je stvorio čovjek i priroda, u našim vlastitim pokušajima da izrazimo sebe kroz misli, osjećaje, riječi i djelovanje. Javljaju se uvijek kada se pokušava izreći neizrecivo, objasniti neobjašnjivo, pojednostavniti složeno. Kroz istoriju BiH, naročito srednjevjekovni period, koji je i do danas ostao prilično nerazjašnjen i za koji postoji više stotina tumačenja, simboli nam mogu poslužiti kao univerzani jezik komuniciranja sa našom prošlošću uz pomoć savremene umjetnosti. Jednostavnošću prikazivanja istih možemo dokučiti njihovu snagu i višestruku mogućnost kreativnih izraza koji nam se otvaraju ukoliko nastavimo istraživati u navedenom pravcu istoriju umjetnosti BiH, pokušavajući dekodirati njene filizofske pravce, kroz istoriju, uz pomoć umjetnosti kao originalnog instrumenta spoznaje. Najbolji način da se uče tajne simbola jeste da se slijedi preporuka antčkih Grka, "Spoznaj samoga sebe" - što je ekvivalent da se nauči tajna iza jednog od najvećih simbola: ljudskoga bića, simbola besmrtne duše i simbola svemira.

više informacija »

Besplatan ulaz 02.06.2011

Besplatan ulaz

Kako bi svoj djeci do 14. godina starosti omogućili da učvrste nova sklopljena poznanstva stečena na  Kid's Festivalu, te im omogućila ponovno druženje, Termalna Rivijera Ilidža poklanja besplatan ulaz na bazene uz pokazanu plaćenu ulaznicu sa Kid's Festivala (gratis karte ne važe). Navedena akcija traje od 15. do 30. juna/lipnja 2011.

više informacija »

Održana press konferencija 24.05.2011

Održana press konferencija

U VIP salonu olimpijskog kompleksa Zetra (J.A Samaranch) upriličena je press konferencija povodom pocetka 8. KID'S Festivala. Na konferenciji su govorili  predstavnici partnera Kid's Festivala: Michael Muller, direktor Raiffeisen banke, Florence Bauer, direktorica UNICEF-a u BiH, Natalia Dianiskova, šef sektora za društveni razvoj Delegacije EU u BiH, general Bernhard Bair, komandant EUFOR-a, Monja Koluder, portparol EUPM-a, Anita Cosse, direktorica fondacije "Out of Area", a ugostila ih je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala. Svi oni jednoglasno su se složili da je ovo jedinstvena prilika za djecu iz cijele BiH da pokazu svoje talente, razviju osjećaj razumijevanja za druge kulture te da donosiocima odluka jasno i glasno izraze svoje želje i potrebe.

više informacija »

Nastavljena saradnja Raiffeisen banke i Kid’s Festivala 07.04.2011

Nastavljena saradnja Raiffeisen banke i Kid’s Festivala

Predstavnici Raiffeisen banke i Kid’s Festivala potpisali su danas trogodišnji sponzorski Ugovor kojim je nastavljena dosadašnja uspješna saradnja. Raiffeisen banka će i u naredne tri godine biti glavni sponzor Kid’s festivala, najveće manifestacije za djecu u Bosni i Hercegovini.  Ugovor su potpisali predsjednica Udruženja građana ViaKult Office koje organizuje Festival, Susanne Prahl i direktor Raiffeisen banke Michael Müller.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
[email protected]Medijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner